Anette Holmqvist ny politikreporter på Expressen

2023-05-12

Expressen

Den erfarna politikreportern Anette Holmqvist ansluter till Expressens politikredaktion. – Det känns både spännande och utmanande att få bli en del av Expressens politikredaktion, som jag tycker är en av landets allra vassaste, säger hon.

Anette Holmqvist ny politikreporter på Expressen
Foto: Olle Sporrong

Anette Holmqvist jobbade som politikreporter på Aftonbladet i 25 år och belönades bland annat med Expressens Per Wendel-pris som årets nyhetsjournalist. Därefter har hon arbetat på Ekot och kommer nu senast från en tjänst som politikreporter på GP.

Nu ansluter hon till Expressens politikredaktion, som idag utgörs av Viktor Barth-Kron, kommentator, Tomas Nordenskiöld, reporter, Daniel Ingmo, reporter, och Filippa Rogvall, politikredaktör.

– Anette Holmqvist är en tung politikreporter med ett stort kvällstidningshjärta, som det är en glädje att få välkomna till Expressen. Hennes profil kompletterar de andra i gruppen perfekt, säger Karin Olsson, biträdande chefredaktör.

Anette Holmqvist börjar på sin nya tjänst 15 augusti.

– Det här ska bli jättekul! På Expressen finns både skarpa pennor och en nyhetsjakt i absolut toppklass. Taggad som en geting, kanske är rätt uttryckt! säger hon.

Vid frågor, vänligen kontakta

Karin Olsson, biträdande chefredaktör, 08-738 31 95

Anette Holmqvist, politikreporter, 070-6762439