Agnes Wold ny kolumnist i Expressen

2023-10-27

Expressen

Överläkaren och professorn Agnes Wold blir medarbetare i Expressen. Hon kommer att skriva kolumner en gång i månaden. – Jag älskar att skriva, och har skrivit krönikor tidigare. Nu ser jag fram emot att göra det igen och i Expressen, säger hon.

Agnes Wold ny kolumnist i Expressen
Agnes Wold, foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Agnes Wold är en av Sveriges mest anlitande och folkkära experter i frågor som rör hälsa. Redan 2016 utsåg Expressen henne till Årets kvinna, tack vare hennes folkbildning om hälsomyter som ofta drabbar kvinnor och kamp för jämställdhet i forskarvärlden.

Under pandemin fick hon en närmare relation till Expressens läsare med återkommande, ofta timslånga chattar med nyhetspubliken.

Nu kommer hon skriva var femte vecka i Expressen.

– Jag har fått höra att jag kan skriva om vad som helst men det kan jag absolut inte göra, även om jag har åsikter om mycket. Jag är forskare och mina krönikor måste grunda sig på fakta även om det givetvis går att kombinera med en åsikt, men fakta kommer att vara grunden, säger hon.

Hon ser fram emot det starka genomslaget på miljonsajten:

– Jag har varit i hetluften sedan 1995 och är inte rädd för vad folk ska tycka eller tänka.

Klas Granström, chefredaktör, välkomnar den nya kolumnisten.

– Redan Expressens grundare Carl-Adam Nycop sa att Expressen skulle vara ett folkuniversitet och den visionen är lika aktuell idag. Agnes Wold är en av Sveriges främsta folkbildare, dessutom rapp och rolig som få.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Klas Granström, chefredaktör Expressen
klas.granstrom@expressen.se