De blir nya chefredaktörer för VGT-titlarna

Bonnier News Local har utsett nya chefredaktörer i Västergötland. Annelie Hüllert Storm, Claes Rydholm och Ida Sundén tar över Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet respektive Skaraborgs Läns Tidning.

De blir nya chefredaktörer för VGT-titlarna
Annelie Hüllert Storm, Ida Sundén och Claes Rydholm är nya chefredaktörer för tre av de så kallade VGT-titlarna. Foto: Kristina Claesson, Julia Kråklind och Per Ström.

Tidigare i höstas meddelade Bonnier News Local att nya chefredaktörer skulle utses på koncernens tidningar i Västergötland. Adam Jönsson, som fram till nu haft rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för samtliga fyra titlar, kommer framöver fokusera helt på Falköpings Tidning.

Nu står det klart vilka som tar över ansvaret för Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning. Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är mycket nöjd med de nya chefredaktörerna.

– Efter en process med både interna och externa kandidater känns det väldigt bra att vi hittat duktiga medarbetare på respektive tidning som nu tar klivet upp och blir chefredaktörer. De har alla tre erfarenhet från sina redaktioner, brinner för lokaljournalistik och kan sina respektive marknader utan och innan. De vet alla vad som engagerar läsarna och jag är övertygad om att de tillsammans med redaktionerna kommer utveckla lokaljournalistiken i Västergötland ytterligare, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Skövde Nyheter är Annelie Hüllert Storm, i dag reporter på tidningen:

– Det känns otroligt spännande och hedrande att ha fått förtroendet att leda Skövde Nyheter framåt. Vi har redan i dag kommit långt i arbetet mot en yngre målgrupp och framåt ser jag att det är något som vi kommer fortsätta fila på, för att ge nuvarande, och kommande, läsare riktigt bra journalistik om vad som händer i Skövde.

– Jag ser fram emot att fortsätta det gedigna arbete som redan gjorts och samtidigt hålla dörren öppen för nya, spännande möjligheter. Skövde Nyheter är intressant på många sätt, framför allt utifrån att det är en helt digital tidning och den potential som kommer med det, säger Annelie Hüllert Storm.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Västgöta-Bladet är Claes Rydholm, i dag nyhetsredaktör:

– Att få uppdraget som chefredaktör på Västgöta-Bladet är hedrande och inspirerande. Jag gillar att ta ansvar och uppskattar att nu få möjlighet att ta ett helhetsgrepp om verksamheten i Tidaholm.

– En mer decentraliserad organisation och ett ökat självbestämmande ser jag som fördelaktigt, eftersom läsarkontakten och närheten till tidaholmarna är en av våra styrkor. Vi ska bygga vidare på den traditionen, att vara en viktig del av lokalsamhället, och leverera journalistik som är angelägen och tilltalar våra läsare.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Skaraborgs Läns Tidning är Ida Sundén, i dag nyhetsredaktör:

– Jag är väldigt glad och hedrad över att få det här uppdraget. Det är verkligen ett drömjobb för mig. Nu är det full fart framåt som gäller. SkLT:s redaktion har stora ambitioner och vi jobbar ständigt för att vässa vår bevakning – i stort som smått.

– Jag älskar lokaljournalistik och SkLT ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att, tillsammans med min redaktion och alla kollegor, tackla kommande utmaningar och omfamna de nya möjligheter som framtiden bär med sig, säger Ida Sundén.

Annelie Hüllert Storm, Claes Rydholm och Ida Sundén tillträder sina nya tjänster den 1 december.

Vid frågor, vänligen kontakta

Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local
70-202 43 13, carl-johan.bergman@bonniernews.se

Annelie Hüllert Storm, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Skövde Nyheter
073-257 63 20, annelie.hullert@vgt.se

Claes Rydholm, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Västgöta-Bladet
070-428 69 54, claes.rydholm@vgt.se

Ida Sundén, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, Skaraborgs Läns Tidning

079-098 32 29, ida.sunden@vgt.se