Karolins ledarskap har fört upp henne på lista över framtidens kvinnliga ledare

Som 32-åring blev Karolin Johansson chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen Östersund. Hennes ledarskap har satt sin prägel på tidningen och också gjort eko runt om i landet. Våren 2022 hamnade hon på 17:e plats på organisationen Ledarnas lista över framtidens kvinnliga ledare.
– Jag tror att om du älskar det du gör kan du gå hur långt som helst, säger Karolin.

Samhällsintresset har alltid funnits där, men det var först i gymnasiet, när en svensklärare sade att journalistutbildningen nog skulle vara något för henne, som Karolin på allvar började fundera på en karriär inom journalistiken.

– Då sökte jag till Högskolan i Kalmar, och på den vägen är det, berättar Karolin som började på Länstidningen Östersund hösten 2019.

Hon menar att det bästa med att jobba inom Bonnier News är den enorma kunskapsbank som finns.

– Den gör att vi hela tiden kan lära av varandra och bli ännu bättre.

Strävar efter gemenskap
Karolin inledde sin chefskarriär redan i ung ålder och har en tydlig bild av vad hon tycker är viktigt när det kommer till ledarskap. Att göra allt för att hela redaktionen ska utvecklas tillsammans är en självklarhet för henne.

– Som ledare strävar jag efter att skapa gemenskap och trygghet på redaktionen, för att vi tillsammans ska kunna uppnå våra ganska tuffa mål.

Hon säger också att det är viktigt att man som ledare kan möta medarbetaren där hen befinner sig.

– Man ska kunna vara lyhörd och inkluderande. Och för att teamet ska vara effektivt och uppnå tuffa mål, behöver vi som ledare se hela människan och inte bara vad hon eller han presterar.

Förväntar sig sjysta kollegor
Men att teamet ska kunna uppnå mål och utvecklas tillsammans är inte bara ledarens ansvar, menar Karolin. Hon förväntar sig att hennes medarbetare är sjysta kollegor som tar också de tar ansvar, både för sig själva och för gruppen.

– För mig innebär det att man tar ansvar för sig själv och sin egen utveckling för att kunna bidra till hela redaktionen. Det innebär också att man tar ansvar för varandra, att man delar med sig av sin kunskap, ger varandra feedback och att man lyfter kollegor som har det tufft.

Organisationen Ledarna tar varje år fram en lista över framtidens kvinnliga ledare. Våren 2022 hamnade Karolin Johansson på 17:e plats på den 75 namn långa listan. Anledningen tror hon är att hon är sig själv och älskar det hon gör.

– Jag är orädd och jag gillar det jag gör och mina medarbetare. Jag tror att om du älskar det du gör kan du gå hur långt som helst, säger Karolin Johansson.