Helenas mål: användarupplevelser som ska vara fantastiska

Bonnier News är Nordens största mediehus och varje dag nås fem miljoner människor runt om i hela Sverige av koncernens journalistik. Den enorma mängden trafik kräver digitala kanaler som är både driftsäkra och användarvänliga.
– Vi har kreativ och komplicerad produktutveckling, säger Helena Magnusson, Team Manager.

På affärsområde Expressen Lifestyle arbetar ett tech-team med användarupplevelsen på affärsområdets alla kanaler, till exempel Expressens App, Expressen TV, prenumerations- och annonsytor samt alla sajter. Helena Magnusson är Team Manager.

– Vi är ett gäng glada utvecklare, UX-designers, produktägare och analytiker som jobbar tätt tillsammans, berättar Helena.

Det händer mycket hela tiden och teamet har ett spännande år framför sig. Tillsammans med stakeholders inom marknad, sälj och redaktion jobbar teamet tvärfunktionellt för att skapa fantastiska användarupplevelser.

– Det är väldigt spännande och utvecklande att vara med på den resan, menar Helena.

"Lär mig något nytt varje dag"

Själv har hon arbetat på Bonnier News sedan vintern 2019 och lockas av energin som finns i ett stort mediehus.

– Jag sökte mig till Bonnier News då en vän till mig jobbade här och det verkade vara en spännande arbetsplats. Det bästa med att jobba här är att vara bland så många duktiga människor, och energin av att vara mitt i ett stort och vibrerande mediehus. Jag lär mig något nytt varje dag.

Avdelningen består av omkring 60 personer och Helena är en av tre Team Managers. När hon får chans att beskriva sig själv som ledare är det ett ord som dyker upp: relationsdriven.

– Det är viktigt för mig att skapa och vårda goda relationer. Jag är genuint nyfiken och intresserad och vill motivera mina medarbetare. Jag är nästan alltid på gott humör och vill sprida god energi.

­– Det är också viktigt med ett tydligt ledarskap, att få mandat och ge mandat. Att finnas tillgänglig, ge stöd och vara en mentor. Men också att hålla alla om ryggen, berättar Helena som i sin tur förväntar sig en tydlig dialog med sina medarbetare.

– Jag uppskattar en rak och ärlig kommunikation och att alla gör sitt bästa, både i sina arbetsuppgifter och i att skapa en trevlig arbetsplats där alla känner att de är med i gemenskapen och blir sedda. Det är viktigt att alla känner sig lika betydelsefulla.

En arbetsplats där man får växa

Helena Magnusson omger sig med duktiga medarbetare och är hela tiden på jakt efter nya talanger som vill arbeta för det fria ordet.

­– Vi har kreativ och komplicerad produktutveckling där vi ser fram emot att ta del av nya goda idéer. Man kommer till en arbetsplats där man får möjlighet att växa både som person och i sin yrkesroll.